Ohjelma 2019
Klikkaa esiintyjää saadaksesi lisätietoja.
LAUANTAI 8.6.
Moniaistinen maalaustyöpaja
Maalaustyöpajassa voit kokeilla maalaamista halutessasi silmät peitettyinä ja käyttää pensseleinä vain omia sormiasi.
Erilaiset tuoksut toimivat työpajassa inspiraation lähteenä ja maalaustyöskentelyn kautta voit luoda niille mielikuvituksellisia muotoja ja värejä.
Tervetuloa osallistumaan eri aistialueita yhdistävään taidekokemukseen!
”Hetkien heijastuksia”
Maarit Hedman on näkövammainen taidemaalari. Hänen työskentelyssään keskeisiä teemoja ovat kosketus, sisäiset mielikuvat sekä moniaistisuus.
Hedman on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä sekä osallistunut moniin yhteisnäyttelyihin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.
Lisätietoja www.maarithedman.com
Dimitri Baltzar on runoilija, avantgarde-taiteilija ja muusikko. Hänen runonsa kertovat elämästä. Maailmanlopusta, uskonnosta ja politiikasta, romanikulttuurista sekä kehitysvammaisuudesta. Runojen lausunnan taustalla soi improvisoitu, milloin sähköinen, milloin akustinen musiikki.
Dimitri Baltzar – runonlausunta ja saksofoni
Sami Helle – trumpetti
Kari Aalto – rummut
Juho Leppäaho – basso


Arttu Rantanen on 18-vuotias rap-muusikon uraansa aloitteleva näkövammainen nuori mies. Artun sanoituksissa elää syntyperäisen kalliolaisen rakkaus paitsi omaan kaupunginosaan, myös ystäviin ja ystävyyteen. Arttu mainitsee suureksi esikuvakseen Eminemin ja tunnustautuukin Old school -rapin vankkumattomaksi kannattajaksi.
SUNNUNTAI 9.6.
Mistä tietää, että on kesä? Onko kesä vauhdikas vai leppoisa? Kuinka pitkä kesän pitää olla? Tanssityöpajan kesto on 90 minuuttia. Sään salliessa ja osallistujien toivoessa voimme olla myös ulkona. Työpaja on lapsille yhdessä lähiaikuistensa kanssa. Työpaja on maksuton. Ei ennakkoilmoittautumista.
Työpajaohjaajana vuoden 2018 yhteisötanssitaiteilija Sanna Kuusisto.
Aarnivalkeat
– tarinoita tuulesta, puista ja kaipuusta
Harri Eriksson, soittimet ja äänimaisemat
Tiina Kokkoniemi, runot
Petra Streng, laulu ja rumpu
Aarnivalkeat-musiikkiesitys on kansanlaulua, runoutta ja musiikkia yhdistävä kokeellinen kokonaisuus. Esityksessä kuuluu ikiaikaisten loitsujen voima, rummun viisas ääni ja luontorakkaus. Vanha aika käy vuoropuhelua oman aikamme kanssa niin sanoissa kuin äänimaailmassakin. Musiikki piirtää tuokiokuvia, äänimaisemia ja kutsuu myös yleisön mukaan laulamaan ja tanssimaan.
https://www.facebook.com/KoomikkoTommiVanni/
Tommi Vänni on sokea. Alaa Salonen ei ole sokea. Tommi Vänni on suomalainen. Alaa Salonen ei ole suomalainen. Yhdessä he ovat kaikkea mitä stand up -esitykseltä voisi toivoa. Tommi ja hänen irakilainen avustajansa Alaa tekevät komiikkaa yhteisestä arjestaan ja elämänsä haasteista. Esityskieli on suomi. Kesto: puoli tuntia.
Puhu hereille – kirjoituksia autismikirjolta kokoaa ensi kertaa yhteen autismikirjon henkilöiden oman kaunokirjallisen äänen. Kirjan tekstit on kerätty kirjoituskeräyksellä, jonka teemana oli kommunikaatio.
Teoksen esittelee Sanni Purhonen.
Jussi Kiova
Lavarunoilija Jussi Kiova maalaa hevimiehen maailmankuvaa vahvalla kontrastilla suoraviivaisin, kansanomaisin vedoin. Suurennuslasin alle joutuu niin mielenterveyden järkkyminen, herkkä kosketus, raaka väkivalta, typeryys ja rusinatkin. Jussi on Helsinki Poetry Connectionin aktiivi ja hallituksen jäsen. Hänet voi bongata esiintymästä kirjastoista, kesän festareilta, Helsingin Kirjamesssuilta kuin Helsingin monenkirjavista runotapahtumistakin.
Hannele Maahinen
Taiteen ja käsityön sekatyöläinen, äiti, vaimo, mummu, ortodoksi. Asperger, jonka sisäinen Vilijonkka uhkaa leimahtaa valloilleen aina kun sisäinen Mymmelin tytär unohtuu kampaamaan säkenöivää nutturaansa auki. Mutta mikä on Rajaolento?
Hannelen runoja löydät mm. Puhu hereille -antologiasta.
+open mic, ilmoittaudu etukäteen: sanni.purhonen@kynnys.fi
CrossOver ja Kulttuuria kaikille -palvelu kutsuvat taiteilijoita yhteisiin pohdintoihin ja avoimeen keskusteluun. Tule mukaan vapaamuotoiseen taiteilijatapaamiseen nostamaan esille itsellesi tärkeitä asioita. Olisiko esimerkiksi tarvetta verkostoitumiselle? Millaisesta yhteistyöstä olisi hyötyä? Mitä mahdollisuuksia löytyy vammaiselle tai viittomakieliselle taiteentekijälle?
Kesto noin 1,5 tuntia. Keskustelua virittelevät muun muassa EUCREAn ja Kulttuuria kaikille -palvelun aktiivit.
Taiteilijatapaamisessa on käytössä induktiosilmukka.
Lämpimästi tervetuloa!