Ohjelma 2019

Klikkaa esiintyjää saadaksesi lisätietoja.

LAUANTAI 8.6.

www.maarithedman.com

Moniaistinen maalaustyöpaja

Maalaus­työpajassa voit kokeilla maalaamista halutessasi silmät peitettyinä ja käyttää pensseleinä vain omia sormiasi.

Erilaiset tuoksut toimivat työpajassa inspiraation lähteenä ja maalaus­työskentelyn kautta voit luoda niille mieli­kuvituk­sellisia muotoja ja värejä.
Tervetuloa osallis­tumaan eri aisti­alueita yhdistävään taide­koke­muk­seen!

”Hetkien heijastuksia”

Maarit Hedman on näkö­vammainen taidemaalari. Hänen työskente­lyssään keskeisiä teemoja ovat kosketus, sisäiset mieli­kuvat sekä moni­aistisuus.

Hedman on pitänyt lukuisia yksityis­näyttelyitä sekä osallistunut moniin yhteis­näyttelyihin niin koti­maassa kuin ulko­maillakin.

Lisätietoja www.maarithedman.com

Dimitri Baltzar

Dimitri Baltzar on runoilija, avantgarde-taiteilija ja muusikko. Hänen runonsa kertovat elämästä. Maailman­lopusta, uskonnosta ja politiikasta, romani­kulttuurista sekä kehitys­vammaisuudesta. Runojen lausunnan taustalla soi improvisoitu, milloin sähköinen, milloin akustinen musiikki.

Dimitri Baltzar – runonlausunta ja saksofoni
Sami Helle – trumpetti
Kari Aalto – rummut
Juho Leppäaho – basso

Nancy Tinkerbella + big bad bear
Nancy Tinkerbella + big bad bear
Tinkerbella & big bad bear on 2–4 henkinen maalais­musiikkia soittava kokoonpano. Heidän musiikistaan kuulet bluesin sinisiä hetkiä, villin­lännen kantri-meininkiä ja kaunista bluegrass­harmoniaa. Monille Nancy Tinkerbella on tuttu myös X-factorista. https://www.facebook.com/cherryleebyrd/
Riitta Pasanen – laulu
Harri Louhensuo – kitara
Iiro Kautto – basso
Eero Savela – perkussiot ja trumpetti

Arttu Rantanen

 Arttu Rantanen on 18-vuotias rap-muusikon uraansa aloitteleva näkö­vammainen nuori mies. Artun sanoi­tuksissa elää synty­peräisen kalliolaisen rakkaus paitsi omaan kaupungin­osaan, myös ystäviin ja ystävyyteen. Arttu mainitsee suureksi esi­kuvakseen Eminemin ja tunnus­tautuukin Old school -rapin vankkumatto­maksi kannattajaksi.

SUNNUNTAI 9.6.

Mistä tietää, että on kesä? Onko kesä vauhdikas vai leppoisa? Kuinka pitkä kesän pitää olla? Tanssityöpajan kesto on 90 minuuttia. Sään salliessa ja osallistujien toivoessa voimme olla myös ulkona. Työpaja on lapsille yhdessä lähiaikuistensa kanssa. Työpaja on maksuton. Ei ennakkoilmoittautumista.

Työpajaohjaajana vuoden 2018 yhteisötanssitaiteilija Sanna Kuusisto.

Aarnivalkeat
– tarinoita tuulesta, puista ja kaipuusta

Harri Eriksson, soittimet ja äänimaisemat
Tiina Kokkoniemi, runot
Petra Streng, laulu ja rumpu

Aarnivalkeat-musiikkiesitys on kansan­laulua, runoutta ja musiikkia yhdistävä kokeellinen kokonaisuus. Esityksessä kuuluu ikiaikaisten loitsujen voima, rummun viisas ääni ja luontorakkaus. Vanha aika käy vuoropuhelua oman aikamme kanssa niin sanoissa kuin ääni­maailmassakin. Musiikki piirtää tuokiokuvia, äänimaisemia ja kutsuu myös yleisön mukaan laulamaan ja tanssimaan.

https://www.facebook.com/KoomikkoTommiVanni/

Tommi Vänni on sokea. Alaa Salonen ei ole sokea. Tommi Vänni on suomalainen.  Alaa Salonen ei ole suomalainen. Yhdessä he ovat kaikkea mitä stand up -esitykseltä voisi toivoa. Tommi ja hänen irakilainen avustajansa Alaa tekevät komiikkaa yhteisestä arjestaan ja elämänsä haasteista. Esityskieli on suomi. Kesto: puoli tuntia.

nihilinterit.wordpress.com

Puhu hereille – kirjoituksia autismikirjolta kokoaa ensi kertaa yhteen autismikirjon henkilöiden oman kaunokirjallisen äänen. Kirjan tekstit on kerätty kirjoituskeräyksellä, jonka teemana oli kommunikaatio.

Teoksen esittelee Sanni Purhonen.

Jussi Kiova

Lavarunoilija Jussi Kiova maalaa hevimiehen maailmankuvaa vahvalla kontrastilla suoraviivaisin, kansanomaisin vedoin. Suurennuslasin alle joutuu niin mielenterveyden järkkyminen, herkkä kosketus, raaka väkivalta, typeryys ja rusinatkin. Jussi on Helsinki Poetry Connectionin aktiivi ja hallituksen jäsen. Hänet voi bongata esiintymästä kirjastoista, kesän festareilta, Helsingin Kirjamesssuilta kuin Helsingin monenkirjavista runotapahtumistakin.

Hannele Maahinen

Taiteen ja käsityön sekatyöläinen, äiti, vaimo, mummu, ortodoksi. Asperger, jonka sisäinen Vilijonkka uhkaa leimahtaa valloilleen aina kun sisäinen Mymmelin tytär unohtuu kampaamaan säkenöivää nutturaansa auki. Mutta mikä on Rajaolento?

Hannelen runoja löydät mm. Puhu hereille -antologiasta.

+open mic, ilmoittaudu etukäteen: sanni.purhonen@kynnys.fi

CrossOver ja Kulttuuria kaikille -palvelu kutsuvat taiteilijoita yhteisiin pohdintoihin ja avoimeen keskusteluun. Tule mukaan vapaamuotoiseen taiteilijatapaamiseen nostamaan esille itsellesi tärkeitä asioita. Olisiko esimerkiksi tarvetta verkostoitumiselle? Millaisesta yhteistyöstä olisi hyötyä? Mitä mahdollisuuksia löytyy vammaiselle tai viittomakieliselle taiteentekijälle?

Kesto noin 1,5 tuntia. Keskustelua virittelevät muun muassa EUCREAn ja Kulttuuria kaikille -palvelun aktiivit.

Taiteilijatapaamisessa on käytössä induktiosilmukka.

Lämpimästi tervetuloa!