crossover logo

Ohjelma 2021

Klikkaa esiintyjää saadaksesi lisätietoja.

LAUANTAI 12.6.

Sanni Purhonen ja interaktiivinen runokahvila!

Työpaja: Tee ja laula oma loitsusi! 

Tässä työpajassa kurkistetaan suomalaisen loitsulauluperinteen maailmaan. Pääset tekemään itsellesi oman loitsun, jolla kutsut hyviä asioita elämääsi. Opit, miten otat kehon ja äänen mukaan loitsuusi. Et tarvitse erityistä laulutaitoa, mutta tarvitset halun käyttää ääntäsi. Työpajan vetäjänä on laulaja ja lauluvalmentaja Riikka Hänninen, joka loitsusi viime vuonna The Voice of Finlandin valmentajat liekkeihin.  

Ilmoittaudu mukaan: johanna@lalunes.com

Fästin Ville ja Jussi ovat video-muodossa puhumassa Cross Over -festivaalilla.

Yleistä juttua levy-yhtiö puuhastelusta ja mikä parasta, paljastetaan paljon WE’RE ALL FRIENDS HERE VOL 3 -kokoelmalla saatiin kerättyä hyväntekeväisyyteen! Lisäksi kerrotaan levyn kansitaiteesta ja name-dropataan muutamia bändejä!

Bannerissa lukee Cross Over Festival 12.6. Fast Decade Records We're all friends here hyväntekeväisyyskokoelma.

kollaasi: 4 panelistin kasvokuvat

Miten vammaisuus näkyy taiteessa ja mediassa ja huomioidaanko vammaisten tekemä taide arvosteluissa? Entä missä määrin vammaisten tekemää taidetta suhteutetaan vammaisuuden kautta ja arvioidaanko sitä eri kriteerein kuin vammattomien tekemää taidetta?

Näistä ja monista muista kysymyksistä keskustelemassa Anton Vanha-Majamaa, Maria Säkö, Sanni Myllyaho ja Sanni Purhonen.

Anton Vanha-Majamaa on kulttuurijournalisti, kriitikko ja kirjailija, jonka tekstejä on julkaistu muun muassa Helsingin Sanomissa, Imagessa, Ylellä ja Ylioppilaslehdessä. Tällä hetkellä Vanha-Majamaa työskentelee YleX:ssä tuottajana.

Maria Säkö on tanssi- ja teatterikriitikko, tietokirjailija sekä taiteesta kirjoittamisen opettaja. Hän toimii myös Suomen arvostelijain liiton puheenjohtajana sekä muun muassa taidekritiikin laadun ja aseman parantamiseen keskittyvän Kritiikki näkyy! -hankkeen johtoryhmässä. Hän kirjoittaa pääasiassa Helsingin Sanomiin. 

Sanni Myllyaho on viestinnän suunnittelija ja vapaa kirjoittaja. Häneltä on julkaistu kaksi esseetä vammaisuuden representaatiosta elokuvissa ja hän kuuluu Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin ministeriöön.

Sanni Purhonen on runoilija, kriitikko ja elokuvahullu sekä Cross over -taidefestivaalin pitkäaikainen puuhaaja.

 

 

Riikka Hänninen: Kesätaikoja 

Laulaja Riikka Hänninen kutsuu sinut nauttimaan kesän ja keveyden lauluista ja löytämään itsestäsi hyvän olon taikanappeja. Saatatpa päästä itsekin laulamaan niin halutessasi! 

Riikka pianon ääressä ja opaskoira Carlos.

 

 

Jussi Kiova, kädessään kirja ja mikrofoni

”Jussi Kiova näkee syvälle arkitodellisuuden matriiseihin ja tarjoilee sisäfilettä ja makaroonilaatikkoa sisältävän runobuffetin.”

Jussi vaikuttaa lavarunoyhteisö Helsinki Poetry Connectionissa lavarunoaktiivina ja hallituksen sihteerinä. Hän on esiintynyt erilaisilla runo- ja rockfestivaaleilla, Helsingin kirjamessuilla ja lukuisissa pienemmissä paikallisissa tapahtumissa, open mic -lämppärinä ja tietenkin myös avomikittäjänä. Toimin myös vakituisena toimitsija-juontajana Tenho Poetry Slam -klubilla. Vuodesta 2019 olen myös osa Lavarunoakatemiaa.

Yksi tanssija kyyristynyt lattialle, toinen tanssija hänen selkänsä päällä

Mäki & Nurmio: ÉLIANE

YouTube-live tulossa tänne.

Kuulostaa vanhalta jääkaapiltani, mutta auttaa minua ajattelemaan elämää ja nukahtamaan.”
(Anonyymi kommentti Éliane Radiguen musiikista internetissä.)

ÉLIANE-tanssiteos avaa säveltäjä Éliane Radiquen I’Île Re-sonante -sävellyksen ruumiillisena maisemana ja esityksellisenä vuoropuheluna Radiquen ajattelun kanssa. Se kutsuu ajattelemaan paikkaamme maailmassa ja luonnon kiertokulussa, suhdettamme itseemme ja toisiimme sekä maailmassa olemiseen. Se kutsuu kysymään muutosta.

Teos on Teemu Mäen ja Maija Nurmion yhteistyö, jossa tanssivat Nurmion lisäksi Jonna Eiskonen ja Maija Karhunen. Teoksen tuo valoon Olivia Pohjola. Työryhmän jäsenet ovat tehneet yhteistyötä eri
taiteellisissa kokoonpanoissa vuodesta 2007. ÉLIANE on kokoonpanon ensimmäinen yhteinen työ.

Teos sai ensi-iltansa Tallinnan Vaba Lava – teatterissa 14.1.2020.
Ohjaus: Teemu Mäki & Maija Nurmio
Koreografia: Maija Nurmio
Tanssi: Jonna Eiskonen, Maija Karhunen & Maija Nurmio
Musiikki: Éliane Radigue, I’Île Re-sonante (2000)
Teksti ja video: Teemu Mäki
Äänet: Henni Kiri, Teemu Mäki, Olivia Pohjola
Valosuunnittelu: Olivia Pohjola
Tuotanto: Henni Kiri
Kuva: Teemu Mäki & Maija Nurmio

x-dance logokaaos company logoDanceability logo

Mustaan viittaan pukeutunut nainen katsoo merelle

My Medeia -demoesitys on koottu devising-menetelmällä Euripideen näytelmän pohjalta. Siinä sekoittuvat erilaiset tunnelmat, aikakaudet ja ajankohtaiset asiat hykerryttäväksi assosiaatiokudelmaksi. 

Työryhmän deviisaajana toimii näyttämötaiteilija Johanna Nonna Mattila, näyttämöllä nähdään myös Kulttuuriyhdistys Suomen Eucrea ry:n tuore puheenjohtaja Jasmin Riihiniemi sekä  Riku Ryynänen, joka on loihtinut upeita dialogeja esitykseen. 

Esitys on osittain kuvailtu. Kesto 20min. 

Kuvassa Raiden nojaa seinään

SÄ OOT HYVÄ JÄBÄ – EIKS NIIN HEI <– Raidén uskoo tähän täysillä ja se näkyy myös hänen lyriikoissaan!
Raidén saapuu esiintymään festivaaleille jo toista kertaa. Nyt kuullaan uutta tuotantoa, jota on työstetty yhdessä Hitstash Musicin tuottajan kanssa. Sanoi­tuksissa elää palo synty­peräisen helsinkiläisen omaan kaupungin­osaan, ystäviin ja esteiden ylittämiseen. Raidén tunnetaan uskomattomana freestyle-osaajana ja heittää riimiä biitin kun biitin päälle. 🎼
 
Tsekkaa Raidénin musiikkia:
Youtube Raidenvirallinen: https://bit.ly/2RBLd3h
Instagram: @raidenvirallinen

 

Maalauksessa on merimaisema, jossa kelluu värikkäitä suikaleita.

Kuvassa maalaus Muovia meressä.

”Olen kuvataiteilija, asun ja työskentelen Helsingissä. Aiheitani ovat usein ihmisen ulkopuolisuus ja kaupungin rakennettu maisema. Tärkein tekniikka maalatessani on tempera. Moniin tauluihini olen saanut innoituksen mm. alkuperäiskansojen maalauksista, katumaalauksista ja graffiteista, jotka ovat tämän päivän luolamaalauksia.”

Cross over -festivaali siirtyi Zoomiin 7.6.!
 

Perinteikäs Cross over -festivaali on tältä vuodelta peruttu. Vaan eipä hätää, sunnuntaina 7.6. tarjottiin taidetta Zoomissa kaikille festivaalia kaipaaville!

Ohjelmassa oli runoutta, musiikkia ja huippuluokan esiintyjiä. Esiintymässä:

Johanna Mattila,
Joose Ojala,
Rosanna Fellman,
MC Cepari,
Riku Ryynänen,
Sanni Purhonen

Tapahtuma Eucrean Facebook-sivulla.

Lisätietoja: Johanna Mattila: johanna@lalunes.com

Cross over -festivaalille on vapaa pääsy, tervetuloa!